pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Magazin
18.05.2020.

NIKE AIR MAX 2090 ARE THE SHOES OF THE FUTURE

Već smo navikli da nam dizajneri brenda Nike iz sezone u sezonu predstavljaju novosti koji na sve moguće načine pomiču standarde i granice sneaker svijeta. Tako je bilo i ove godine, u susret Air Max Day-u, kada je svjetlost dana ugledala tenisica koja je već obilježila 2020. godinu – a po mnogobrojnim indikatorima će to i nastaviti.

U pitanju je Nike Air Max 2090, tenisica koja kroz dizajn ilustrira budućnost cjelokupnog sneaker svijeta, a sadrži isti DNK siluete koja je prije 30 godina napravila pravu revoluciju.

Udobnost i jedinstvena konstrukcija koje krase Air Max tenisice, na modelu AM2090 upotpunjene su futurističkim detaljima, kreiranim na osnovu višegodišnjeg istraživanja i proučavanja ovog revolucionarnog modela.

Da bi dodatno istakli strukturu nove tenisice, dizajneri su koristili crnu boju za materijale koji upotpunjuju njenu stabilnost i inovativnost, dok su nešto laganiji potporni dijelovi uočljivi zahvaljujući bijeloj boji. Dostupne u bojama koji su uobičajeni za dizajn električnih automobila, Air Max 2090 su, prema zamisli Nike-ovih dizajnera, zapravo njihova sneaker replika.

Ni prepoznatljivi Air Max logotipi nisu izostavljeni na ovoj silueti, jer je pažnja bila usmjerena na svaku komponentu tenisice kreirane za budućnost. Tako model Air Max 2090 sadrži nešto veću Air jedinicu i do 200 posto veći prozor u odnosu na onaj koji je posjedovao prvobitni model, predstavljen prije 30 godina.

Još jedan novi-stari detalj je cropani Swoosh, koji je unaprijeđen u odnosu na prvobitne Air Max 90.

Ne propustite priliku da ovog proljeća ponesete model o kojem će se sigurno još mnogo pričati u budućnosti. Pronađite ga u našim shopovima.

Buzz tim

Slični članci

11.
Jun.
2024.
Magazin
D-UTORAK donosi 10% popusta!