pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Magazin
15.12.2022.

Anything Can Be Changed: Sustainable priča brenda ACBC

Jeste li ste spremni mijenjati budućnost? Talijanski brend ACBC je, i pokazuje to svakoga dana. Predstavljamo vam certificirane, eco-friendly modele tenisica koje na odgovoran način spajaju moderan dizajn i alternativnu proizvodnju. Ako mislite da tenisice ne mogu biti izrađene od materijala na prirodnoj bazi, a da su pritom funkcionalne i moderne, onda sigurno niste čuli za ACBC – brend koji jedinstvenim načinom izrade želi pokrenuti svijest o globalnim ekološkim problemima. 

Eco-sustainability priča brenda

Nastala 2017. godine, sa sjedištem u Milanu, talijanska start-up kompanija ACBC (Anything Can Be Changed) pozicionirala se na globalnom tržištu kao brend sa futurističkom vizijom i inovativnim pristupom u kreiranju svojih proizvoda. Vodeći se eco-sustainability principima, ACBC u prvi plan ističe važnost očuvanja životne sredine koristeći reciklirane i biorazgradive materijale u izradi jedinstvenih, eco-friendly modela tenisica. U eri dominacije fast fashion proizvodnje, brend se okreće alternativnim rješenjima, kako bi minimalizovao svoj uticaj na okolinu i doprinjeo smanjenju ekološke zagađenosti. Idejni tvorci brenda smatraju kako eco-sustainability pristup nije samo stvar izbora, to je pravac kojemu svi trebamo težiti ako želimo sačuvati naš planet i učiniti ga najboljim mogućim mjestom za život.

Proizvodnja bazirana na recikliranim i održivim materijalima

ACBC proizvodnja se bazirana na recikliranim i održivim materijalima koji svoju primjenu pronalaze u gotovo svakom segmentu proizvoda. Težeći da proizvode učine ekološki prihvatljivijim, dizajn ovih tenisica ide u korak sa vodećim ekološkim trendovima – od recikliranog đona, preko materijala u gornjištu dobijenih iz prirodnih i obnovljivih izvora, pa do najsitnijih detalja, poput vezica od jute ili postave od 100% organskog pamuka. Mnoge sirovine, poput konoplje, kukuruza, plute, jabuka, vlakana dobijenih od algi ili jute, su odlična zamjena za industrijske materijale. Osim toga, organski i reciklirani pamuk, kao i ReFoam, RePET, ReRubber tehnologije koje su sastavni dio ACBC proizvoda, imaju brojne prednosti u odnosu na standardne industrijske materijale. Neke od njih su: smanjenje emisije ugljikov-dioksida, obnovljivost izvora, biorazgradivost, ekonomičnost, minimalno korištenje prirodnih resursa prilikom uzgoja, recikliranje proizvoda od plastike i gume, smanjena zagađenost sredine i mnoge druge. Tvorci brenda sa ponosom ističu da u izradi ne koriste materijale životinjskog porijekla, niti one koji na bilo koji način mogu da ugroziti ili izazvati patnju životinja.

Dizajn koji ide u korak sa modnim trendovima

Dizajn ACBC tenisica, pored visoke funkcionalnosti, odlikuje i moderan stil koji se može definirati kao spoj klasičnog i urbanog. Modele možete lako uklopiti i odlično idu uz gotovo svaki outfit, zahvaljujući modernom izgledu i vanvremenskim bojama, poput bijele i crne. ACBC je, između ostalog, poznat i po suradnjama sa brendovima visoke mode, a među njima su Missoni, Alexander Smith i Piquadro.

Budite dio nove sustainability priče i podržite težnju za pozitivnim promjenama. Jer, ono što radimo danas utječe na svijet kakav želimo imati sutra. Potražite svoje ACBC tenisice u svim Buzz trgovinama ili online.

Buzz tim

 

Slični članci

11.
Jun.
2024.
Magazin
D-UTORAK donosi 10% popusta!