pon-pet 9:00 - 16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
01.11.2017.

One tatine tenisice

Prvi blog koji sam ikada pisao za Buzz, a da je bio u vezi s tenisicama, bio je posvećen kultnom modelu Adidas Gazelle. Naravno, s razlogom. Pored svih funkcija za koje sam programiran, prije svega sam plesač, pa tek onda koreograf, bloger, biciklist, avanturist, mekani košarkaš, tvrdi egoist i što sve ne.

Kao specifičan plesač, bboying mi je oduvijek najlakše išao uz kombinaciju udobne, lagane i funky obuće, a savršen sklop sam otkrio na vrijeme, još prije desetljeće i sitno, kada sam se tek počinjao baviti breakdancingom. Stari je uvijek imao kritike na račun moje obuće u vrijeme kada sam sjekao spužve za pranje automobila i trpao ih ispod jezika, da “nabrijem” svoje “reperske” tenisice. Mislim da mu se posebno nije dopao detalj s drečavo narančastim žnirancima, ali nemojmo više o mračnim tajnama moje prošlosti. 

Uz komentare: “Kad ćeš kupiti neke normalne tenisice?”, do onih “Pogledaj moje, imam ih 7 godina i čitave su”, nije mi bilo druge i probao sam te čuvene tatine patike. Dobro pretpostavljate, uz činjenicu da s istim dizajnom postoje još od šezdesetih godina nije bilo teško zaključiti da je stari imao baš te Adidas Gazelle. Dobro, možda ne baš te, napravljene 1966., iako nekad izgleda kao da ih je kupio tada sa svoje dvije godine i nije ih mijenjao do danas.

Adidas Gazelle su početkom sedamdesetih na svojim turnejama nosili Mick Jagger i Keith Richards, devedesetih su ih jedno vrijeme isfurali čak i skateri, a funky karakter im je donio Michael Jackson sa svojim afrom frizom i čagom iz Jackson 5 ere. 

Jay Kay iz banda Jamiroquai je također prepoznao funky notu gazelica i od tada ih ne skida. Obožavaoci ovog glazbenika vjerojatno znaju koliko je on poznat i po svom bogatom voznom parku, pa ako ste se ikada pitali koje su najbolje tenisice za vožnju vašeg Ferrarija, ne morate tražiti dalje. Ja sam svoje žute Gazelle uklopio uz žuti Ferrari Spider. Iz kvartovske trgovine igračkama.

Bilo kako bilo, ovog studenog kamufliram stopala s gazelicama boje jeseni.

Lex

Slični članci