pon-pet 9:00 - 16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
13.12.2017.

THE OLD SCHOOL – PUMA BASKET

Gdje ste ljudi? Kako ste?

Polako nam stiže moje omiljeno godišnje doba, a osim toga stigao je red i na mene da napišem koji red teksta o Puma Basket modelu koji sam izabrao. E sad, ako ovaj tekst čitaju stariji od mene reći će: “Eeee kad sam ja ovo nosio”. Nije uopće važno voliš li tenisice ili ne, Puma Basket si negdje sigurno sreo ili srela. Možda na filmu, u spotu, na ulici ili na polici nekog Sneaker Shop-a...poznate su ti.

Puma Basket dio je obitelji Puma tenisica, a jedna od tenisica koja je započela eru zove se Puma Suede i nastala je 1968. godine. Nakon nje dolazi Puma Basket 1971. (verzija od glatke kože) kao tenisica za košarku. Kasnije, Puma Basket je sve prisutnija na ulici, a danas je jedan od neizbježnog para obuće u našoj kolekciji. 1973. doživljava minimalnu transformaciju i dobiva svoj prvi potpis od New York košarkaške legende Walt “Clyde” Fraziera. On je zamolio ljude iz Pume da mu naprave Puma Basket u Suede varijanti. Dobio je laganiju tenisicu i imao je prostora u dijelu toebox-a, jer se suede lakše širio i prilagođavao prstima. To je Puma Basket koju poznajemo danas.

Model koji vam ja prezentiram je waterproof varijacija s gummy izdržljivim đonom. Godine 1973. kada je započela era “Clyde”, tenisica se naveliko proizvodila u bivšoj Jugoslaviji. Pitajte ujake, očeve, majke, djedove i bake sjećaju li se ovog vrhunskog modela :)

Nekoliko razloga zbog kojih u svojoj kolekciji treba da imate ovaj model:

- Pristupačna na tržištu i nije preskupa

- Jako je udobna čak i kad uzmemo u obzir da je to ravna flet tenisica

- Tenisica je doslovno za svaki dan

- Za nekog kao ja tenisica ide uz sve modne kombinacije (nije me strah obuti tenisice na odijelo)

- Tenisica koja se definitivno može nositi i po nekoliko godina (ja sam je susreo živu i više od 20 godina)

- Izlazi retro konstantno i u različitim bojama, ista i vjerna svojim prvijencima.

Oko 120.000 sneaker fanatika je glasalo za najbolje tenisice 2017. Biralo se između 543 najbolja modela u užoj konkurenciji. Reći ću vam samo da je Puma Basket u TOP 90, što je odličan rezultat.

Vjerujte mi, tenisica je odlična!!!

P.S. Ljudi, koristite Crep za zaštitu. Nemojte prigovarati kako gubi boju. Ne gubi ona boju, nego prije nošenja “špric, špric “, pa ostavite preko noći i onda na nogu

 

Danijel Kreško

Slični članci