pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao porezni obveznik

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
16.05.2018.

"Starke" se nose s ljubavlju

Ovo je priča o  najpopularnijoj tenisici, priča o legendi, simbolu i nenadmašnom dizajnu.  Kažu da ono što vrijedi, traje.  Conversice, ili  popularne "starke",  ove godine slave 101. rođendan. Definitivno najprodavanije tenisice u povijesti, skoro pa svakih četrdeset sekundi se negdje u svijetu proda jedan par. Converse tenisice su simbol mladalačkog bunta i individualnosti.  Nastale su davne 1917. godine kao košarkaške tenisice, a ime košarkaša Chucka Taylora dodano im je 1923. jer je on bio čovjek koji ih je popularizirao i koji je tvrtku inspirirao da od njih stvori tenisice za košarkaše.  

Iako su prvobitno dizajnirane za košarkaše, Converse All Star tenisice odavno su više od sportske obuće. One su zaštitni znak raznih subkultura, modni i kulturni simbol, i sinonim za "cool", a vremenom su postale univerzalna obuća namijenjena svima. Ako negdje na tavanu pronađete stare „starke“ vaših roditelja ili možda djedova, one će biti gotovo identične današnjima jer se njihov klasičan dizajn nije mnogo mijenjao od 1949. godine. Čini se da će sa svojim univerzalnim, a ipak jedinstvenim, bogatim, a tako jednostavnim, dugotrajnim, a uvijek modernim identitetom „starke“ živjeti vječno.

U „starkama“ smo svi jednaki, a ljudi vole slične sebi, pa nekako uvijek posebno prihvaćamo osobe koje nose tenisice slične našima.  Klasični model  CHUCK TAYLOR ALL STAR je nenadmašan, jednostavan, ali ipak na svoj način zanimljiv.  Oduvijek simbol, a nikada trend,  „starke“ se mogu kombinirati uz sve outfite i stilove, od urbanog, preko minimalističkog, poslovnog, ali i elegantnog. Iako dolaze u milijun boja i uzoraka i dalje su najpopularnije klasične bijele s prepoznatljivom zvijezdom na logotipu. One su bile i ostale više od tenisica, one su nostalgija, modni izražaj i  revolucija.

 

Selma

Slični članci