pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
31.10.2018.

The childish play between love and hate

Kad god posjetim Buzz, a netko je moj +1, uzmem neke 97-ice u ruke i dobijem pitanje "ali zašto?". Čak i da nema toliko priče iza njih, jednostavno me privlače. Taj Air Max bubble, wavy dizajn, kombinacije boja koje su češće hit nego miss... I jasno mi je zašto se nekom ne sviđaju, ali najbolje stvari izazivaju polarno različita mišljenja. Kad te svi vole, radiš nešto krivo. Svi mogu voljeti samo ono što je razvodnjeno za globalno nepce - ili u ovom slučaju stopalo. Ne moraš ih voljeti, važno da ih ja volim.

Air Max 97 su jedna od najpopularnijih silueta današnjice, a ja se smijem od uha do uha što Nike veliki dio svojih releasova temelji na oživljavanju retro modela. Ja sam ipak dijete devedesetih i sada napokon mogu otvarati narančaste Nike kutije u kojima su modeli koje nikada dosad nisam mogao imati. Došao je i taj trenutak u povijesti. Air Max 97 su punoljetne u svakoj državi svijeta. 21 godinu su na sceni. Naravno, izašle su 1997. godine, a odmah su izazvale reakcije diljem globusa (ili ravne ploče, ne petljam se u to što vjerujete). I pozitivne i negativne, ali nitko nije ostao ravnodušan. Japan i Europa su poludjeli za ovim izdanjem, Italija pogotovo.

Air Jordanice je isfurao Michael Jordan, ali u devedesetima je bio još jedan Michael koji je rušio sve moguće rekorde. Michael Johnson je ponosno furao 97-ice, a upravo dobra priča iza tenisice je ono što ulazi u DNA samog modela. Bolje priče od sportske priče nema.

Ovaj wavy dizajn je sve. Zbog OG Silver Bullet modela se šire priče kako su 97i-ce dizajnirane po uzoru na japanske supebrze vlakove, ali istina leži u biciklima te koncentričnim krugovima koje kap kiše izazove kada padne na vodenu površinu. Ako ovo nije dovoljno zen za postizanje blaženstva kroz fizičku aktivnost, onda ne znam što drugo može biti. 

I tell you what I want... Kada ih navučem na noge, okruži me s četiri djevojke i nazovi me Sporty Spice. I uglavnom ih samo navlačim na noge, ne stežem ih previše - iako su ove tenisice prve uvele skriveni sustav vezanja. Nema rupa na gornjištu, sve je "unutar oklopa". Lakši mi život, a one izgledaju kompletnije. Unibody.

Reflektivna 3M traka je tu ako ih stvarno koristiš za trčanje po mraku, vidljivost je u tim trenucima sve. A po danu - ne brini, s parom ovih na nogama će te svatko vidjeti.

Yours,

Franjo.

Slični članci