pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
12.12.2018.

Collecting Jordan sneakers is about passion, not numbers

Hej, ja sam Aleksander Peltekov, poznatiji kao reper Alex P.

Rođen sam i odrastao u predgrađu Sofije, gdje i sada živim. Iako sam živio u mnogim zemljama, Bugarska je definitivno država za mene. Muzikom sam počeo da se bavim još početkom 90-tih, od kada sam bio klinac, i kroz nju govorim o svemu što je meni bitno; o problemima u mojoj zemlji i temama koje su važne za naše društvo.

Godinama sam igrao košarku, slušam hip-hop i obožavam Michael Jordan-a, zbog čega u svojoj kolekciji imam najviše Jordan modela. Posljednji dodatak su Jordan Spizike. One su drugačije, ali i dalje moderne. Odlične su za zimu jer su duboke i čuvaju zglobove, dok mi se u vezi s ovim modelom posebno dopada suradnja s redateljem Spike Lee-jem, kao i nova cool zimska boja.

Moj interes za Jordan modele počelo je upravo devedesetih. Biti zainteresiran za košarku i hip-hop u to vrijeme predstavljalo je pravi pothvat, jer u Bugarskoj nije bilo dostupno mnogo informacija o ovoj kulturi. Moja rođakinja, koja je studirala u New Yorku, donosila nam je poklone kad god je dolazila – audio kasete s albumima izvođača kao što su Dr. Dre i N.W.A. Tako se i rodila moja ljubav prema Jordankama i hip-hop muzici, jer prije na radiju se mogla čuti samo pop muzika.

Devedesetih sam počeo da treniram košarku, ali nažalost nije bilo sportskih kanala na kojima smo mogli da gledamo utakmice. Srećom, prijatelj je imao snimljene NBA utakmice. Nije bilo šanse da ne primijetim Michael Jordan-a iako je u to vrijeme još uvijek bio zvijezda u usponu. Bio je prepoznatljiv, njegovo kretanje na terenu – specifično. Brzo je postao moj omiljeni igrač.

Ne sjećam se točno kada sam kupio svoje prve Jordanke, ali znam da sam tada već radio i mogao sam si ih priuštiti. Jedno od sjećanja je i da sam kao klinac, sa starim otišao u trgovinu i vidio model Retro 9. Toliko sam ga htio kupiti, ali nisu imali moj broj. Počeo sam plakati, što je oca ostavilo bez teksta.

Danas nemam takvih poteškoća. Omiljeni modeli su mi dostupni i ja sam miran. Spizike su baš takve zbog svog hibridnog dizajna – kombinacije najboljih elemenata preuzetih s modela Air Jordan 3, 4, 5, 6, 9 i 10.

Do sada sam u svojoj kolekciji sigurno imao preko 50 pari Jordanki. Neke sam sačuvao da u njima igram košarku, jer su udobne i odlične za asfalt. One najbolje koristim za fotografiranje i nastupe. Jordan Spizike su jedne od njih.

I tradicija je nastavljena. Moj sin već zna tko je Michael Jordan, samo mi je žao što nema priliku da ga gleda na terenu. On već zna što su Jordanke i ima svoje omiljene modele.

Best,

PEEZY

Slični članci