pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao porezni obveznik

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
28.08.2019.

The F stands for…

Nostalgija za devedesetima. Za stilom i glazbom tog razdoblja. To opisuje moje osjećaje na dnevnoj bazi. Kako sam počela ulaziti u svijet hip hopa, počela sam viđati to crveno-plavo slovo F na jaknama i tracktopovima legendi kao što su LL Cool J, Big Daddy Kane, 2Pac i Nas

Malo sam istraživala za ovaj blog i vidjela da se Fila iz svijeta tenisa odlučila proširiti na svijet košarke i skijanja u devedesetima s ikonama kao što su Grant Hill, prvi "novi Michael Jordan" i Alberto Tomba, talijanski skijaš čije su postere iz Brava brojne moje vršnjakinje imale po zidovima. Čemu ovaj trip down the memory lane? Pa Fila je nazad, devedesete su nazad. Na mojim stopalima model Disruptor koji se prvi put na policama našao sredinom devedesetih, a evo ih gotovo četvrt stoljeća poslije kao predvodnik ovog retro, chunky stila. 

Velike, teške, hrabar fashion statement koji će svatko primijetiti, a ja volim biti hrabra. Još ova "boja" koju zovemo iridescent - nije ni srebrna, nije ni zelena, nije ni ljubičasta nego je sve boje odjednom, ovisi iz kojeg kuta ih gledaš. A evo jedan biser kad smo već tu - život je igra pronalaženja dobrih kuteva. Izgledaju kao nešto što bi Aaliyah nosila na snimanju spota, a svi koji me poznaju znaju da je to ogromni plus u mojim očima.

Podsjećaju na lunarni modul, dizajnom nisu s ovog svijeta, pripadaju na Mjesec ili možda neki drugi planet. Za razliku od nekih drugih chunky tenisica, Fila Disruptor su zapravo vrlo povoljne, čak i ne vjerujem koliko jer bih im naljepila "talijanska kvaliteta" na čelo (kad bi ga imale). I ne, nemoj nositi fejk Balenciage ako možeš otrčati do Buzza i uzeti ove ljepotice. Iskreno je i jedinstveno. Ove tenisice su ulaznica u svijet u kojem naša kultura može konkurirati svijetu visoke mode, ove tenisice najpopularniji dizajneri streetweara stavljaju na svoje modele na pisti.

Najljepše od svega? Povratak File je tek počeo, talijanski usnuli div se budi i sigurna sam da će iz svoje povijesti, iz svojih arhiva izvući još puno dragulja. Nadam se dragulja koji sjaje jednako kao Fila Disruptor.

C ya,

Suz.

Slični članci