pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
18.12.2019.

NBA sezona ide uz čaj i Spike Lee.

S novom NBA sezonom dolazi i hladnije vrijeme. Kad nosiš tenisice cijeli život, što nositi kad moraš sakriti gležnjeve i piti čajeve? Meni osobno ne sjedaju nikakve čizme niti izvedenice, moj izbor se uvijek svodi na glomaznije, hightop košarkaške tenisice. Ali koje uzeti za ovu sezonu? Čak i da biram zatvorenih očiju, izbor bi pao na Air Jordan Spizike. Zašto? Ispričat ću vam jednu malu priču.

U učeničkoj knjižici u osnovnoj školi sam umjesto svoje fotke imao zaljepljenog Jordana, završio sam zbog toga i na razgovoru kod tajnice škole. Ljubav prema Jordanu je bila neizmjerna, ali i prema njegovim tenisicama. Sve što je on radio je izgledalo lako, a čak i maleni stari televizori su izgledali bolje kada bi se on pojavio na njima u svojim visokim i naveliko telegeničnim šuzama.

Obožavao sam tu eru - i u glazbi i u sportu i u filmu.

Kad sam bio klinac, mislio sam da jedino Jordanice od trojke do trinaestice vrijede nešto. Sve što ne spada u te modele kao i da ne postoji. Hejter mali, rano doba interneta me oblikovalo u to.

Jedinu iznimku što se Jordanica tiče sam napravio oko 2006. godine kada sam poludio za Spizike modelom, hibridom koji je kombinirao upravo neke od mojih najdražih Jordanica u jednu, a kao trešnjica na vrhu šlaga na vrhu torte je bila počast Spikeu Leeju, vrhunskom redatelju odgovornom za brutalne filmove kao što su Do The Right Thing i He Got Game, filmove u kojima i Jordanice igraju važnu ulogu. 

Zašto Spike Lee i Jordan? Pa njih dva su radili vrhunske reklame prije milijun godina u kojima je Spike glumio Marsa Blackmona, specifičnog lika s ogromnim naočalama koji je djelomično bio i inspiracija za lik Stevea Urkela. Veza između Jordana i Spikea je još ojačana tim što je Spike zagriženi (i najpoznatiji) navijač New York Knicksa, a upravo su Knicksi Jordanu bili jedna od omiljenih mušterija.

Živimo u remiks kulturi, hibridi su sad unosan biznis i hibridi su budućnost (ne pričam samo o Toyoti Prius) - Don C-jev Legacy model je također savršen primjer uzimanja različitih elemenata iz prošlosti iako mi on ne sjeda ni približno kao Spizike.

Odlični materijali i kvaliteta izrade, najprepoznatljiviji elementi s različitih Jordanica, suptilna crna s ljubičastim detaljima i na peti dvije ikone - na lijevoj faca Mars Blackmona/Spikea Leeja, na desnoj logo Spikeove producentske kuće 40 Acres and a Mule, kuće odgovorne za neke od najdražih mi filmova. 

Ovo će biti dobra sezona. Jer imam ove. Pronašao sam ih u BUZZ shopu, a vi ih možete naručiti i online.

 

Franjo Opačak

Slični članci