pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
07.07.2021.

Nike React Live takes you back to life

Iako ne vrište bojama, Nike React Live sam odmah uočio na polici u Buzzu. Znao sam da moraju biti moje. Izgledaju mi kao nešto što bi Wesley Snipes nosio u Demolition Manu. Nimalo suptilan lik u suptilnim futurističkim tenisicama.

Kad sam prve tenisice s React tehnologijom primio u ruke, bio sam oduševljen pjenom od koje je izrađen potplat tenisica. Nikeova vrhunska tehnologija za ublažavanje šoka kod hodanja ili trčanja me osvojila na prvi dodir. I realno - na prvo savijanje tenisica. Ako ih ne saviješ, ne voliš tenisice zapravo. Bile su savršeno udobne. Nije da ću baš trčatio u njima, ali React pjena je značila osjećaj ugode za stopala. Na ovom modelu je pjena još podebljana čvršćim materijalima kako bi bio izdržljiviji, a i zbog kombinacije dva materijala ima zanimljiviji oblik.

Nike React Live je dio Nikeove N.354 kolekcije u kojoj jedan od najpoznatijih brendova na svijetu bira eksperimentirati. A gle - to je u DNK-u brenda, ipak je Bill Bowerman, trener trčanja na sveučilištu Oregon i prvi Nikeov inženjer nasuo gumu u toster za vafle kako bi dobio bolje potplate za trčanje. 

 

Otkud ime N.354? Američki trkač i tada Nikeova nada Steve Prefontain je istrčao svoju najbržu milju za 3:54:6 davne 1973. To volim kod Nikea, što se iza svega krije jedan ekstra detalj, jedna ekstra priča. 

 

Danas ako želiš futurizam, okrećeš se Off-White tenisicama čija je cijena nevjerojatno visoka, a rijetko ih i možeš nabaviti jer se rasprodaju prebrzo. Nike je odlučio odraditi Off-White tretman na suptilniji način, tako ja vidim čitavu N.354 kolekciju. Plus - možeš ih kupiti u svakom trenutku i nećeš bankrotirati.

Sustav vezanja ti možda neće privući pažnju, ali je poseban. Malena inovacija koja bi mogla značiti puno za proizvodne procese u nadolazećim desetljećima. Čemu bušiti rupe u materijalu ako možeš sustav vezanja izvesti na bolji način, jednim kablom koji se proteže kroz čitavu tenisicu? To je to eksperimentiranje kojem se veselim i koje očekujem od Nikea. Želim da je drukčije, želim da nije izlizana fora pedesetu godinu zaredom.

 

Suptilne su, udobne, djeluju izdržljivo zahvaljujući sintetičkom tech gornjištu i siguran sam da ću ljeto provesti u njima. Još jedan dodatan plus - iznimno se lako čiste. Vlažna maramica i prljavštine više nema. Uz React Live jedva čekam da pozdravim prašinu glazbenih festivala. Svoj par Nike React Live tenisica potraži u BUZZ trgovinama i online.

 

Stay alive,

Franjo

 

Slični članci