pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
05.08.2021.

adidas Forum – BACK IN WHITE

Prva ljubav zaborava nema! Tako je i kada govorim o mojoj ljubavi prema adidas Forum Low tenisicama. Vidio sam ih u Buzz-u i mogu vam reći da me je to otkriće veoma obradovalo!

Znam da je njihova priča započela 1983. kada je zamisao dizajnera Jacques Chassaing-a o kreiranju košarkaških tenisica za kompletan američki tim na Olimpijskim igrama 1984. počela realizirati. Tako su nastale prve tenisice koje su davale posebnu podršku zglobu, a koje su odobrili fizioterapeuti iz NBA-a.

Jedna od najinteresantnijih referenci vezanih za ovaj model definitivno je činjenica da ih je i Michael Jordan nosio tih godina i da je njihov dizajn bio inspiracija za mnogobrojne siluete koje su kasnije nastale. Elemente sa adidas Forum tenisica možete primijetiti čak i na modelima drugih brendova, ako ste baš sneakerhead i imate oko za detalje.

Ako mene pitate, to je potpuno razumljivo. Teško je ignorirati Forum! I baš kako je prepoznatljivost branda adidas rasla, tako je rasla i ustoličila se prepoznatljivost adidas Forum modela.

 

 

Ako se osvrnemo na sve prethodno, nije ni čudo što Def Jam Recordings svake godine istakne adidas Forum kao model koji obilježi godišnjicu njihovog postojanja. A kada kažete Def Jam, mislite na hip-hop, urbanu muziku, Beastie Boys-e, Public Enemy, LL Cool J-a i mnogobrojne druge uspiješne umjetnike u toj sferi. I oni nisu jedini!

Ta činjenica je za mene od posebnog značaja, jer me inspirira prilikom stvaranja muzike i čini da se osjećam bližim legendama.

 

 

Bez ikakve sumnje, adidas Forum je statement model u svijetu tenisica. Nosite ih zato što znate za njih i one ne moraju biti super upadljive da bi se istakle. Daju vam samopouzdanje kroz koje pokazujete svoj stav, jer s njima ne možete pogriješiti. Vjerujte mi.

I druge kvalitete ovog modela su više nego očigledne. Uostalom, ne bi toliko dugo trajao u svijetu sporta i mode. On nudi pouzdanost, stabilnost i apsolutni komfor tokom cijelog dana.

 

 

Adidas Forum Low dostupne su u Buzz šopovima i online.

Peace,

El Nino

Slični članci