pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
21.06.2017.

ADIDAS TUBULAR NOVA PK

Pokušat ću vam na najlakši način napisati sve što mogu o TUBULAR-u kao novosti u svijetu tenisica, a usporedno navesti  par sitnih razlika između njega i TUBULAR NOVA PK.
Kada se pojavila, mnogi su mislili da je još jedna od Kanye West x ADIDAS kolaboracija, no TUBULAR je samo pokazatelj u kojim sve smjerovima tehnika i načini izrade obuće mogu ići. Tubular je inspiriran RUNNING linijom iz devedesetih godina.


Nic Galway, ADIDAS-ov globalni VP objašnjava to ovako: ''Gledao sam kako zaintrigirati maštu svima unutar korporacije. Moja polazna točka za putovanje bila je naš arhiv. Ono što me zanimalo bili su prototipi obuće koja nikada nije proizvedena, a ne toliko krajnji proizvodi.''


Naziv TUBULAR ili kako možemo prevesti ''CJEVASTO'', sve zbog dizajna džona, kako na vanjskoj, tako i na unutrašnjoj strani. Sam oblik podsjeća na gumu (tj., na unutrašnjost vanjske gume nekog vozila).
''Ono što sam zaista htio učiniti bio je vratiti se na taj cjevasti element'', rekao je Galway, te dodao kako je koristio dvije različite gustoće EVA pjene. To je bio ključ stvaranja Tubulara. Proizvodnja cjevastog podplata sada je mnogo lakša nego ranije. Uz to nisu ni materijali bili toliko zastupljeni kao sada, tako da je tenisica bila ispred svog vremena. Adidas je i ranije planirao izradu čarapa-tenisice, ali nisu imali tehnologiju za to.

Nije bilo lako izvesti da tenisica bude lijepa, funkcionalna i na kraju jako, jako upečatljiva i prepoznatljiva. Počeli su od sužavanja mjesta namijenjenog za petu, zatim su na nju dodani zavareni gornji slojevi te iskorišteni neki elementi sa ZX FLUX modela. Konkretno o modelu o kojem pišem na zadnjem dijelu postoji traka umjesto plastike  koja inače dolazi na TUBULAR modelima... Ja ne nosim papuče i mislim da sam pronašao adekvatnu zamjenu jer je tenisica toliko prozračna i lagana da imam osjećaj kao da sam u papučama. :)

Kada opet budem pisao o modelima koji imaju zastupljenu ovu tehnologiju izrade, pisat ću vam opširnije o izradi i nastanku kao i tehnologijama ovog materijala. Do tada, lijep pozdrav od mene.

POZDRAV 

KRESKO

Slični članci