pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao porezni obveznik

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
28.06.2017.

Life is like a box of chocolates

„Trčao sam tri godine, dva mjeseca, 14 dana i 16 sati. Prilično sam umoran, mislim da ću sada kući”.

Zapamtio sam tu rečenicu još onih nesretnih devedesetih kada sam prvi put gledao genijalnog Toma Hanksa u Forrest Gumpu. Ideja da jednostavno trčiš jer ti se trči, bez određenog razloga i cilja, bila mi je sjajna! Čovječe, probudiš se ujutro i ono... samo radiš što ti se radi. 

Kada radiš nešto što nitko prije tebe nije, ljudi će ili slijepo pratiti ili osuđivati, što je divno prikazano u filmu. Mene je to natjeralo da dobro razmislim što ću biti kada porastem - ljubitelj čokolade, svjetski šampion u stolnom tenisu, nositelj medalje časti... Ili... tako nešto.

Možda ipak da poslušamo mamu Gump: „Iskoristi na najbolji mogući način što ti je Bog dao.”

Ne mogu lagati i tvrditi da sam zbog jednog filma postao to što sam danas, ali ipak mislim da je imao utjecaj na moje odrastanje. Ako tome dodamo i filmove „Into the Wild”, „Big Fish”, „Pulp Fiction” i „Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood” - dobijete Lexa  smiley

Bilo kako bilo, danas sam ovdje da bih vam skrenuo pažnju na jedan poseban detalj iz gore spomenutog filma koji je osvojio šest Oscara. Sjećate se tenisica koje je Forrest furao dok je trčao više od tri godine? Ljudi, mislim da je taj dio istinita priča. Siguran sam da je cijela stvar izvodiva ako imaš Nike Cortez na nogama.

Tenisice koje je prije više od 40 godina plasirao Bill Bowerman, legendarni trener atletike, bile su napravljene isključivo za trčanje na duge staze. Sve do danas tenisice su zadržale svoj identičan, jedinstven i jednostavan dizajn s rebrastim džonom i mekanim uloškom.

Činjenica da su Cortez furale i najveće hip hop zvjezde u svojim spotovima, dodatni je razlog da i ja navučem jedne. Izabrao sam Nike Cortez Grey Wolf Ultra. Boja mi je zapala za oko, a i razmišljam da me neće upucati ako odlučim da skoknem do LA. Da pojasnim, crne ili bijele Cortez su svojevremeno nosili članovi bandi kako bi se razlikovali na ulicama. Pročitao sam negdje da su prije par godina dvojica tinejdžera ubijena u Los Angelesu zato što su zalutali u pogrešan kvart u pogrešno obojenim Cortez modelima. Dakle, ako nemate namjeru ići u LA u skorije vrijeme, a volite „badass” osjećaj, na ovim prostorima možete izabrati boju koja god vam se slaže uz karakter. Ili boju očiju.

„Ne znam ima li svatko sudbinu ili možda svi jednostavno lebdimo okolo slučajno na vjetru. Ali ja mislim da je možda oboje”, kaže Tom Hanks kao Forrest Gump. Ja bih samo dodao da šta god da je istina, u Nike Cortez ćete sigurno letjeti okolo, kakva god da vam je sudbina. 

Lex

Slični članci