pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
23.02.2022.

You can't say nothing against them, adidas Forum are force, endurance and style

Živimo u vremenu u kojem se najviše cijene košarkaške tenisice iz sredine osamdesetih. Nije važno koliko godina imaš, kojeg si spola, preko 30 godina stari modeli pronalaze svoj put do svačijih stopala. Očito je da svijet preferira Jordan jedinice u svim izvedbama - ako mi ne vjeruješ, probaj otići fizički u neku trgovinu i kupiti jedinice. Prate ih dovoljno slične Nike Dunkice, Air Forceice su najprodavanije (jer Jordan jedinica nema u dovoljnim količinama), modno osviješteni pojedinci love New Balance 550... Ako ih sve odmjeriš - primijetit ćeš sličnosti. I sve ih volim, sve su mi važne. Ali... Koje košarkaške tenisice iz osamdesetih ja biram?

Odluka nije ni blizu. adidas Forum u svim izvedbama. adidas je odlučio prokopati po svojoj arhivi i izvući adidas Forum kao svoju veliku nadu, a popularnost su gradili i na suradnjama od kojih je svakako najveća ona s Bad Bunnyjem, portorikanskom glazbenom zvijezdom. Na našim prostorima su buknule nakon BSTN suradnje koja je izbacila Jugoplastika verziju tenisica.

Najbolje od svega kod Forumica?

Osamdesete su bile vrijeme dominantno visokih razbijača u reketu (uz par izuzetaka) - a Forumice su i najčvršće i najmasivnije od svih gore navedenih klasika iz osamdesetih, samim tim i najizdržljivije. Danas, ako se mene pita, ovo su najbolje tenisice ispod 100 eura, a za taj novac dobiješ ogromnu vrijednost. Teško da ću u njima zaigrati košarku, ali su savršen lifestyle izbor i izgledaju odlično u bilo kojoj odjevnoj kombinaciji. Na trenirku, na jeans, na hlače... Ne možeš promašiti.

Napravljene su od najviše komada kože, a kroz razgovore s profesionalnim košarkašima i suradnju s fizioterapeutima su skužili da košarkašima mogu pružiti dodatnu stabilnost sa komadom kože oblikovanim u slovo X sa bočne strane tenisica. Možda ti to ne djeluje kao neka ozbiljna tehnologija - ali je to bila prava inovacija u to vrijeme, a danas je zaštitni znak Forumica.

Najučestaliji komentar za bilo koji par tenisica je "najudobnije ikad, kao da hodaš po oblacima". Tko god to kaže za bilo koje tenisice iz osamdesetih, nema pojma. Nema tu puno tehnologije, nema tu puno mekanih materijala, ali ono što garantiraju je stabilnost. Moja stopala su navikla na rotaciju svih mogućih modela, ali košarkaške tenisice iz osamdesetih su bile čvrste, stabilne i napravljene da traju. To mi se izrazito sviđa kod Forumica, gledam ih i vjerujem da će potrajati dugo zbog kvalitete izrade i izbora materijala, a ono što me izrazito veseli je svjedočiti kako će kožni dijelovi ostariti kroz godine. Lijepo mi je vidjeti utjecaj vremena na moje omiljene parove. Za deset godina bih mogao imati "vintage par" uz koji ću imati puno uspomena te koji će pričati moju priču.

Ove, kao i mnoge druge modele adidas tenisica i odjevne kombinacije možete pronaći u svim Buzz trgovinama ili možete ostati sigurni i napraviti narudžbu online.

Do sljedećeg susreta želim vam puno zdravlja i ljubavi,

Franjo.

Slični članci