pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
13.07.2022.

JAPAN S - ICONIC COURT DETAILS RE-IMAGINED THROUGH A MODERN LENS.

Čitav svijet nosi iste tenisice. Neka ne bude zabune, i moj ormar je prepun klasika, ali nekad želiš nešto mrvicu drukčije. Želiš odmoriti od statusa quo. Prije nego netko upre prstom u tvoje tenisice i kaže "iste su kao...", osim vječnog vještog remiksiranja konkurencije - trebaš znati i jednu važnu priču.

Jedna od najpoznatijih svađa u svijetu tenisica je ona između Nikea i Asicsa. Nike je počeo kao Blue Ribbon Sports u proizvodnom pogonu Asicsa, ali su se kasnije zbog vizije (i novca) razišli. Više o ovom poslovnom razilaženju u mišljenju možeš pročitati u vrhunskoj knjizi Phila Knighta - Shoe Dog. Mislim da je važno spomenuti zajedničku povijest ova dva branda kako bilo jasno zašto ponekad dijele dizajnerski jezik i elemente. A znaš da te Japan S podsjećaju na nešto već poznato. I upravo tu je njihova snaga.

Zašto S u imenu? Jer su niske, a postoji i visoko rezani model nazvan Japan L koji vrišti "osamdesete su u NBA-ju, nitko ne zna šutirati tricu i svi se zabijaju pod koš".

Nisko rezane košarkaške tenisice koje ponosno nose epitete kao što su klasik, nostalgija i vintage. Čak se Asics može pohvaliti ozbiljnim košarkaškim nasljeđem - u osamdesetima su bili ozbiljni igrači na NBA parketima, a najpoznatiji predstavnik Asicsa je bio "bad boy" iz Detroit Pistonsa, Isaiah Thomas, najveća prepreka Michaelu Jordanu u ranim danima.

Sada su retro košarkaške tenisice posvuda, kao da smo se svi vratili u osamdesete - barem što se naših stopala tiče. JAPAN S se mogu pohvaliti jednostavnim dizajnom koji iskače iz gomile zahvaljujući Asicsovim prepoznatljivim linijama.

Ono što me oduševilo je što su udobne ravno iz kutije. Nisam ih morao razgaziti, već prvi dan sam ih stavio na noge i obišao pola grada u njihovom društvu, misija "10 tisuća koraka" je postignuta. Zdrav duh u zdravom tijelu, tako kažu, tako mora biti. To i ASICS znači. Anima sana in corpore sano. Za sve koji su slušali na satovima latinskog. Vidim ih svaki dan na svojim stopalima, beaterice kojima je svejedno je li sunce ili kiša.

Asics JAPAN S možeš pronaći u bijeloj boji koje će izazvati tvoju hrabrost na ulici, u Buzz trgovinama i online.

Pišem vam ponovo vrlo brzo,

FRANJO

 

 

Slični članci