pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
19.04.2023.

Step into the future with Nike Air Max 97

Kao ljubitelj tenisica i veliki obožavatelj Nike-a, oduvijek sam bio fasciniran pričom koja stoji iza stvaranja Nike Air Max 97 tenisice. Ovaj legendarni model jedna je od mojih omiljenih tenisica svih vremena, a uvijek sam se pitao koja je uloga Frank Rudya u njegovom razvoju. Dakle, u ovom blogu želim podijeliti svoja razmišljanja i otkrića o Nike Air Max 97 modelu i doprinosu Franka Rudyja u njihovom stvaranju.

Kad sam započeo svoje istraživanje, saznao sam da je Frank Rudy bio zrakoplovni inženjer koji je početkom 1970-ih pristupio Nike-u s revolucionarnom idejom. Predložio je korištenje vrećica ispunjenih zrakom kao jastuk u sportskim tenisicama kako bi se pružila bolja podrška i smanjile ozljede. U to je vrijeme Nike bio mala tvrtka, a sama ideja se činila nategnutom. Međutim, suosnivač tvrtke, Phil Knight, vidio je potencijal u Rudyjevoj ideji i dao mu priliku za suradnju s Nike-om.

Rudyjev prvi projekt s Nikeom bio je stvaranje Air Tailwind modela, koji je pušten u prodaju 1979. Tenisica je imala zrakom ispunjene vrećice u peti koje su pružale amortizaciju i potporu stopalima. Air Tailwind je bio uspjeh i otvorio je put razvoju drugih tenisica sa sustavom Air cushioning.

 

Tijekom godina, Rudy je nastavio raditi s Nikeom, a njegova tehnologija Air cushioning postala je sastavni dio mnogih legendarnih tenisica, uključujući Air Max 1, Air Max 90 i Air Max 95. Međutim, njegov doprinos razvoju Nike Air Max 97 je bio značajan. Dizajn je zahtijevao dug zračni jastuk koji se protezao duž potplata, a Rudyjeva stručnost u dizajniranju vrećica punjenih zrakom bila je ključna za uspjeh ovoga modela.

Kao ljubitelj Nike Air Max 97, cijenim udobnost i potporu koju pruža Air cushioning sustav. Nevjerojatno je pomisliti da je revolucionarna ideja Franka Rudyja promijenila igru ​​Nikea i napravila revoluciju u industriji tenisica. Njegovo nasljeđe živi u svakoj Nike tenisici koja sadrži Air sustav jastuka.

Zaključno, Nike Air Max 97 bezvremenski je klasik koji već godinama osvaja ljubitelje tenisica. Doprinos Franka Rudyja njegovom stvaranju dokaz je njegove domišljatosti i kreativnosti. Kao obožavatelj Nikea i tenisica, uvijek ću biti zahvalan za Rudyjev rad u razvoju sustava Air cushioning.

Ovaj model Nike Air Max 97 Frank Rudy dostupan je u svim Buzz trgovinama kao i online.

 

Do sljedećeg puta,

 

Jetski

 

Slični članci