pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
16.08.2023.

adidas Gazelle: bezvremenski klasik!

Svijet tenisica je golem i raznolik, ali postoji nekoliko kultnih dizajna koji odolijevaju testu vremena. Jedna takva silueta je adidas Gazelle. Nastao u povijesti i cijenjen zbog svoje jednostavnosti, prihvatile su ga različite subkulture diljem svijeta.

Prvi put lansirane 1966. godine, adidas Gazelle su u početku bile zamišljene kao tenisice za trening. Njegov revolucionarni dizajn bila je jedna od prvih atletskih tenisica koje su imale gornjište od antilopa, oštro odstupanje od uobičajenih kožnih varijanti tog vremena. Ovaj izbor materijala ne samo da je učinio cijelu tenisicu fleksibilnijom, već joj je dao i poseban, moderan izgled, nudeći dašak boje i jedinstvenosti.

 

Ono što je posebno fascinantno kod adidas Gazelle je njezino široko prihvaćanje od strane raznih subkultura. Od hip-hop zajednice u SAD-u do 'casual' nogometne subkulture u Ujedinjenom Kraljevstvu, Gazelle je pronašla svoj put prema svima. U 80-ima i 90-ima je stavila svoje mjesto u pop kulturi s ikonama poput Michaela Jacksona i Kate Moss koje su često viđene u svojem paru. Njegov minimalistički dizajn uparen s izborom živih boja učinio ga je svestranim, prikladnim za ples, koncert ili ležeran dan u gradu.

 

Kako idemo natrag u sadašnjost, šarm Gazelle tenisica ostaje nepromijenjen. adidas je uveo različite iteracije i boje kako bi zadovoljio suvremene ukuse, dok Gazelle zadržava svoju izvornu bit. Današnji svijet tenisica ispunjen je futurističkim dizajnom, vrhunskim tehnološkim integracijama i ludim suradnjama. Između svega toga, adidas Gazelle nam služi kao podsjetnik na ljepotu jednostavnosti. Nije joj cilj biti najglasnija ili tehnološki najnaprednija tenisica, ali ostaje dosljedno dobra.

U eri brzih promjena, postoji određena utjeha u postojanosti. Gazelle tenisice stvaraju most između prošlosti i sadašnjosti. Nekima je to nostalgično putovanje, vraćanje u mlađe dane. Za druge, to je svjež, minimalistički izbor na pretrpanom tržištu. Modeli tenisica danas naginju ekskluzivnosti, dolaze u ograničenim količinama, s visokim vrijednostima preprodaje i nedostupnim suradnjama. Gazelle, sa svojom širokom dostupnošću i pristupačnom cijenom, nudi dobru alternativu. To je model koji je dostupan svima, što je za mnoge osvježavajući izbor.

 

Zaključno, adidas Gazelle potvrđuje izreku kako je ponekad manje doista više. U više od pet desetljeća postojanja vidjeli smo kako trendovi dolaze i odlaze, ali njegova popularnost ostaje trajna. Iako se odupire prolaznosti mode, njihova privlačnost ostaje bezvremenska. Bilo da nikada niste imali par ili ste dugogodišnji obožavatelj, Gazelle model vrijedi slaviti!

 

Pronađite svoje adidas Gazelle u svim BUZZ trgovinama i online!

 

Dejan

Slični članci