pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
31.01.2024.

adidas Superstar

Jednu stvar ne podnosim kod tenisica. Gužvanje gornjeg dijela tenisice kod nožnih prstiju. Proklete creases. Još uvijek ne postoji kvalitetno rješenje za ovaj problem iako ih uvijek možete malo ispeglati mokrim ručnikom i vrućim glačalom. Jedne tenisice se ne gužvaju na tom kritičnom području - i to su adidas Superstar. Poznate su pod hrpom imena. Superstar. Shelltoes. Šelsice. U mom Osijeku smo ih zvali “brejke” jer smo ih poistovjećivali s breakdanceom.

Kad se priča o adidas Superstar, često se priča o Run DMC-ju, njihovom hitu My adidas, prvoj adidasovoj suradnji s glazbenicima, ali ja ću to ovaj put preskočiti.

Dizajnirane su one godine kada je čovjek kročio na Mjesec (1969.), a puštene u prodaju iduće godine (1970.) - a postale su hit zahvaljujući košarci. Trčanje i tenis su sportovi koji su popularizirali velik broj tenisica, ali osobno smatram da je košarka pretvorila tenisice u popkulturni fenomen. Kareem Abdul Jabbar je bio najveća zvijezda NBA-ja u sedamdesetima pa ni ne čudi što ga je Horst Dassler (sin osnivača adidasa - Adi Dasslera) izabrao za zaštitno lice novog, lakšeg i izdržljivijeg modela.

 

Superstar ima dug život iza sebe, a nikad nisu ni zaboravljene. Proživjele su sto života, košarkaška popularnost, ulična i hip hop popularnost, skejteri su je također prisvojili, a kasnije i svijet visoke mode.

Ne postoji isplativija tenisica na tržištu. Legendaran dizajn sa gumenim shelltoeom koji štiti nožne prste, prava i pristojna koža za price-point te udobnost koja je postala sve bolja kako je vrijeme odmicalo. Midsole je pjenast i nevjerojatno udoban, a model se uspješno kombinira sa svim outfitima.

Superstar su uvjerljivo jedna od najvećih zvijezda u sneaker kulturi.

 

Franjo

Slični članci