pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

News
03.07.2019.

When Soles Start to Itch

Najistočnija točka koju sam ikada “pljunuo” poslije Halong zaljeva, prije par dana, postao je Nanjing. Grad na samom istoku Kine i mjesto gdje sam se ovaj put zaletio. Još jednom, povod mog putovanja je ples.

Breaking je nedavno i službeno postao olimpijski sport te će 2024. godine u Parizu, prvi put u povijesti, moja omiljena plesna disciplina dobiti novu, više sportsku dimenziju.  Premda sam sportske elemente plesa uvijek nerado vježbao, odlučio sam prihvatiti poziv Plesnog i Sportskog saveza Srbije i kao predstavnik zemlje, okušati se na svjetskom prvenstvu koje je i organizirano s jednim povodom – obilježavanje brejka i takvog sistema natjecanja, kao sportske discipline. Još jednom su me “zasvrbjeli potplati”.

 

Kako je nedavno Buzz izbacio novi model poznatog klasika, adidas Superstar je bio logičan izbor za ovo putovanje.

Znao sam da u par dana moram prijeći nekoliko desetina tisuća kilometara, promijeniti nekoliko prijevoznih sredstava, a ako bih se i odlučio za samo jedne ljetne, plitke tenisice, to bi morala biti kulturna ikona, superstar među svim klasičnim tenama.

 

Model koji je nastao 1969. godine, prvo je bio prepoznatljiv u mojoj, sada već (nažalost) drugoj omiljenoj sportskoj disciplini – košarci. Kareem Abdul Jabar, majstor koji je Divca naučio čarima horoga, a Bruce Leeja dobro izmlatio, bio je jedan od košarkaša koji su planetarno popularizirali ovaj model.  

Desetljeće kasnije, Run DMC su odlučili da se na stageu oblače kao i na ulici, pa su svojim publicitetom, a u suradnji s adidasom, ovaj model plasirali kao nenadmašnu hip hop tenisicu. Brejkeri su adidas Superstar prisvojili kao jednu od najprepoznatljivijih tenisica za ples – izdržljivu, čvrstu, udobnu i super kul.

 

Za mene će ovaj model zauvijek imati i sentimentalnu vrijednost i podsjećati me na prve hip hop tenisice koje sam kupio od svog srednjoškolskog džeparca. Tada se školska spužva “furala” pod jezikom Superstara, a debeli žniranci u boji su bili neizostavni detalj!

 

Lex

Slični članci

02.
Apr.
2024.
News
8.4.od 17:00 do 20:00h dođi u Buzz Sneaker Station u Arena Centru i sudjeluj u eventu NIKE AIR MAX DAY u kojem možeš osvojiti vrijedne nagrade!
28.
Mar.
2024.
News
Svako drugi ponedjeljak u partnerskim trgovinama od 18:00h do 20:00h čeka te vesela ponuda!