pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Arrivals
02.03.2016.

NIKE AIR JORDAN IV RETRO OG

Nike Air Jordan IV, još jedan dizajn Tinker Hatfield-a iz 1989. godine, prva je Jordan tenisica koja je plasirana na svjetsko tržište, inspirirana košarkom. Izdanje je izašlo u 4 različite kombinacije boja, ponovo sa novostima namijenjenim košarkašima.

Model koji vam danas predstavlajmo je reizdanje orginalnog modela iz prve serije Nike Air Jordan IV Retro OG sa kombinacijom boja White/Fire Red-Black-Tech Grey, poznatije kao CEMENT ili White Cement. Model je do sada imao dva reizdanja 1999. i 2012. godine. Na jeziku modela nalazi se Jumpman logo, a na Heel Tab-u na peti za ovo izdanje je vraćen NIKE AIR branding, koji se nalazi i na ulošku tenisice.

Sa strane gornjišta postavljeni su ventilacijski otvori u vidu mrežice kao i pojačanje koje od pete ide prema vezicama i služi kako bi zatezanjem vezica stopalo čvrsto držalo uz petu tenisice i pružalo maksimalnu sigurnost. Na prvim i posljednjim rupama vezica nalaze se gumeni detalji u vidu oblika mrežice koša koji daju dodatni efekt stila ovom namjenskom modelu izuzetno atraktivnom, kako na terenu tako i van njega.

Središnji dio đona opremljen je vidljivom zračnom komorom koja smanjuje opterećenje na zglobove u toku fizičkih aktivnosti, čini podlogu mekšom, a samim tim i produžuje mogućnost bavljenja košarkom u smislu odklanjanja umora i bola.

Na prvim izdanjima AJIV nastavljena je uspješna suradnja sa redateljem Spike Lee-om, pa se model pojavio i u filmu Do The Right Thing ovog reditelja. Spike Lee kao lik Marsa Blackmona iz filma She's Gotta Have It, već se mogao vidjeti u šaljivim reklamama za AJIII, tako da je prezentacija i ovog modela nastavljena u tom stilu. Sada, toliko godina kasnije dovoljno je reći samo CEMENT OG.

Model je doživio dosta reizdanja u orginalnim bojama, a o tome koliko je popularan među ljubiteljima Jordan modela svjedoči da su i nove kombinacije boja postale veoma tražene. Svakako najpopularnije su "Cement", "Breds", "Cavs", "Toro Bravo" i "Fear".
Kao i većina Retro AJ modela koji su odavno prerasli okvire sportske namjenske obuće i ovaj model spada u jedne od kultnih i najtraženijih lifestyle modela kojima ljudi definiraju svoj stil.

Slični članci

03.
Sep.
2018.
Arrivals
Reebok Classic, za iduću sezonu, na scenu vraća još jednu oldschool legendu – Rapide model. Dizajniran u doba kada su veliki potplati, svem...
24.
May.
2018.
Arrivals
Nova kolekcija BUZZ T-SHIRT modela stigla je u Buzz Sneaker Station.
06.
Apr.
2018.
Arrivals
Širenje mreže počelo je u Parizu, a sada se u i u Hrvatskoj u nju uhvatilo već mnogo ljubitelja Sneaker kulture!