pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao porezni obveznik

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Arrivals
09.08.2016.

NIKE AIR MAX PLUS TN

Nike Air Max PLUS TN Triple Black je model koji se ponavlja nekoliko sezona unazad, do sada rezerviran samo za određene svjetske shopove, a od sada je i dio naše ponude. Model je veoma popularan u Europi, posebno u Francuskoj i Engleskoj, gdje su izdanja ovih modela veoma česta u odnosu na Ameriku gde je potražnja znatno manja.

Tenisice za trčanje proizvedene su prvi put 1998. godine, ujedinile su Air Max i SkySole sisteme u novu TUNED AIR tehnologiju, prvi put primjenjenu na ovom modelu. Može se reći da model u sebi sadrži elemente i karakteristike svih prethodnika iz running kategorije. Gornjište je samo po sebi vrsta tehnologije Thermoplastic Vinyl Resin (TPVR) exoskeletal mrežasti sintetički materijal, ojačano kožom na stranicama i peti. Na peti tenisice nalazi se TN logo koji je postao i zaštitni znak i uopće prihvaćen nadimak modela.

Tehnologija đona tenisice rezervirana je u prednjem djelu za dobro poznati Air Max sistem koji je u ovom obliku premijeru doživio na modelu Air 95 tri godine ranije, u središnjem djelu za novu generaciju Torsion Plate sistema koji održava balans, a omogućuje nezavisno savijanje i istezanje u središnjem djelu i TUNED AIR jedinice u peti tenisice. Sky Sole elementi koji čine Tuned Air su federi izrađeni od različitih tipova gume raspoređenih u Air Max komorama, njihova funkcija je da omoguće brzi povrat energije prilikom trčanja i dok Air Max ublažava udarac prilikom doskoka i smanjuje opterećenje na zglobove.


Sistem u peti čine tri komore od kojih je unutrašnja najveća, povezana je otvorima sa suprotnom  komorom koja je kroz minimalan otvor povezana sa komorom smeštenoj u zadnjem delu pete. Na taj način pritisak u komorama se raspoređuje prilikom gaženja i omogućava pravilnu pronaciju u toku aktivnosti.

Iako puna tehnologije, iako zaista može služiti svojoj namjeni, tenisice su ogroman uspjeh doživjele u street kulturi pa tako nose i epitet BAD BOY u Air Max obitelji. Trend da su Air Max modeli zaštitini znak žestokih momaka ili „tagged as a sneaker worn by people who are either up to no good or about to be“, TN je upravo postao predvodnik te kategorije iako to dizajnerima sigurno nije bila namjera. U sneaker kulturi postoji posebna vrsta ljudi koji nose i sakupljaju samo TN.

Na radost velikog djela populacije, od sada se TN modeli mogu pronaći i u našim trgovinama te ćemo se potruditi da budu dio stalne ponude u svim sezonama.

 

 

Slični članci

03.
Sep.
2018.
Arrivals
Reebok Classic, za iduću sezonu, na scenu vraća još jednu oldschool legendu – Rapide model. Dizajniran u doba kada su veliki potplati, svem...
24.
May.
2018.
Arrivals
Nova kolekcija BUZZ T-SHIRT modela stigla je u Buzz Sneaker Station.
06.
Apr.
2018.
Arrivals
Širenje mreže počelo je u Parizu, a sada se u i u Hrvatskoj u nju uhvatilo već mnogo ljubitelja Sneaker kulture!